Xhafaj: Agroni nuk do të bënte asnjë ditë burg, nëse…

Ministri, Fatmir Xhafaj ka folur bë një deklaratë për mediat për vëllain e tij Agron Xhafaj, ku u shpreh se, vëllai i tij Agron Xhafaj nuk do të bënte asnjë ditë burg, nëse do të bënte njohjen e vendimit penal në Shqipëri sipas ligjit shqiptar.

Pjesë nga deklarata:

Shumë kanë folur këto ditë në emër të ligjit dhe të morali, në lidhje me pozicionin tim si ministri i brendshëm, në raport me një vendim të Italisë dhe një bisedë.

Nëse do të ishte për një pjesë të atyre në të mirën e përbashkët janë të paktë këta njerëz, janë rrekur të më tregojnë ligjin dhe të më vendosin përballë pasqyrës së moralit.

Unë sot nuk do të shpenzoja kohë dhe energji, për shpifësit dhe spekulantët politikë. Inigrnatët poltik dhe cdo lloj tjetër.

Për asnjë shkak dhe asnjë arsye morale dhe ligjore nuk e meritojnë kërkesën për shpjegime politike.

Disa prej tyre meritojnë injorimin dhe përbuzje. Si fundksionar i lartë publik, po e vendos sot veten time në pozizion natyror për të shpejguar gjithçka.

Si minsitër i brendshëm, si i akuzuar për lidhje me trafikuhn e drogës me vllain tim, qytetarët kanë të dretëe që të mësojne ëse kush është minsitri që i drejton.

Kjo më detyron që të bëj shpejgimin, që më takon.

Lidhur me cështje e dënimit të vllain tim, sic është e njohur ka marrë një dënim penal në Itali. Unë kam bërë deklarata të ndryshme në vite dhe kam sqaruar, por në interes të moendim po e them dhe një herë. Ngjarja ka ndodhur në vitin 2002.

Agron Xhafaj nuk do të bënte asnjë ditë burg, nëse do të bënte njohjen e vendimit penal në Shqipëri sipas ligjit shqiptar.