Nuk e kemi idenë e rrezikut të tyre: Ja 6 ushqime helmuese që pothuajse të gjithë i hanë cdo ditë,

Ne ditet e sotshme ushqimet jane te mbushura plot me kimikate ,dhe asnjëra prej tyre nuk është e mirë për shëndetin tuaj.

Duke filluar nga pesticidet dhe hormonet e rritjes deri tek ngjyruesit artificiale dhe aromatizuesit, ushqimet ne këto ditë mund te na shkaktojne me shume deme sesa te mira.

Ekspertët e shëndetësisë menjanojne këto ushqime me çdo kusht për të zvogëluar rreziqet afatshkurtra dhe afatgjata të shëndetit, transmeton 10gjera.com.

Konservat e domates
Mbulesat e rrëshirës në kanaçe përmbajnë bisphenol-A (BPA) ose estrogjene sintetike të lidhura direkt me infertilitetin, diabetin, sëmundjet e zemrës dhe obezitetin.

Ndërveprimi i domate të konservuara dhe kuti prej kallaji çon në nxjerrjen e BPA në produkt.

Në vend të kësaj, zgjidhni të blini domate organike nga tregu i fermerëve tuaj lokal ose nga dyqani ushqimor.

Nëse jeni duke kërkuar për domate të gjata, gjeni dyqanet e domateve në një shishe qelqi ose në kutitë Tetra Pak.

Mish i grirë

Një studim i kryer nga USDA zbuloi se në krahasim me viçin e ushqyer me misër, viçi i ushqyer me bar ka permbajtje me te larte ne beta-karoten, vitaminë E, kalcium, magnez dhe kalium.

Plus, viçi i ushqyer me bar është më i ulët në omega-6 inflamator dhe më i ulët në yndyrna të ngopura të këqija të lidhura me sëmundjen e zemrës.

Kokoshka mikrovale

Qesja e kokoshkave është e mbushur me kimikate të rrezikshme, si acid perfluorooctanoic (një klasë e përbërësve që janë të lidhura me infertilitetin).

Studimet kane treguar se ato lidhen me kancerin e mëlçisë, testisit dhe pankreasit.

Mikrovala ben qe këto kimikate të avullojnë dhe të shkojne tek kokoshkat. transmeton 10gjera.com.

Patate Jo-Organike

Patatet jo-organike shpesh trajtohen me fungicide gjatë procesit te rritjes dhe vazhdimisht janë te mbuluara me herbicide para korrjes.

Plus, pasi ata janë gërmuar, ata trajtohen me më shumë kimikate për të parandaluar që ata të mbijnë.

Qumësht i prodhuar me hormone artificiale

Prodhuesit e qumështit trajtojnë lopët e qumështit me hormone të rritjes (rBGH) për të rritur prodhimin e tyre të qumështit.

Megjithatë, ky hormon rrit infeksionet e gjoksit te lopës që mund te kaloje në qumësht dhe të çojë në nivele më të larta të IGF-1 që është lidhur drejtpërdrejt me kancerin e gjirit, zorrës së trashë dhe prostatës.

Mollët
Mollët nuk mund të zhvillojnë një rezistencë ndaj dëmtuesve bujqësore, dhe për këtë arsye, janë te mbuluara me herbicide dhe pesticide. Sa herë që te jete e mundur, blini mollë organike. transmeton 10gjera.com.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/